איך לשמור על ניקיון המטבח בזמן בישול?

 

כל מי שאוהב לבשל, יסכים שבישול היא לא המטלה הכי נקייה בעולם.

מים משפריצים מהסיר, רוטב זולג לכיריים, שאריות מזון שרופות בתנור ושלא נדבר על הכיור שמתמלא.

מטלת ניקיון המטבח לאחר בישול יכולה להיות באמת מעיקה אבל האמת היא, שאם נרגיל את עצמנו לדאוג לניקיון המטבח כבר בזמן הבישול – נגלה שאנחנו יכולים לחסוך את זמן הניקוי ושכשהאוכל טרם התייבש על כלי המטבח – הרבה יותר קל לנקות אותם.

מחבת מקרונים מקושטת

כמה טיפים שישמרו על המטבח נקי 

התחלת הניקיון בזמן הבישול חשובה מהסיבה שקשה לנקות שאריות אוכל שהתקררו, התייבשו ונדבקו לכלים והרבה יותר פשוט להעביר עליהם שטיפה זריזה בין לבין.

אבל מעבר לכלי המטבח שמתלכלכים, הנה עוד מספר טיפים שימושיים:

 

  • הטיפ הראשוני הוא להתחיל לנקות כשהמדיח פנוי והכיור נקי מכלים.
    הסיבה היא שאם נרצה לשים משהו במדיח תוך כדי הבישול, ויש בו כלים נקיים, אנחנו נשים את הכלי המלוכלך בצד וזה יצבור בלגן על השיש.
    אותו דבר עם הכיור, רצוי לשמור על סביבה נקייה ונעימה שתדרבן אותנו לצחצח מהר את הכלים.
  • רצוי להניח את פח האשפה לידנו. כשאנחנו חותכים ירקות או משתמשים במכל מיני מרכיבים שאת חלקם אנחנו זורקים לזבל, הנחת פח האשפה לידנו הופכת את סביבת העבודה שלנו להרבה יותר פונקציונלית.
  • כשהאוכל נמצא על הכיריים או מתבשל לו בתנור, אנחנו גם ככה צריכים להיות בסביבת המטבח. אז למה לא להתחיל כבר לנקות?
    תעבירו סמרטוט על השיש, רחצו את קרש החיתוך והחזירו את התבלינים והמצרכים למקום. כך, כמעט ולא תישאר עבודה לאחר הבישול.

 

ניקיון לאחר הבישול

אין מה לעשות, לפעמים אנחנו מכינים משהו מהיר במחבת, שמים בצלחת וממהרים לאכול וללכת.

כדי להימנע מניקוי מעיק וקשה, מומלץ להתיז על המחבת המלוכלכת מסיר שומנים או סבון ומים ולהשאיר את זה ככה עד שנתפנה.
לחזור אחרי כמה שעות ולשטוף – השומנים ושאריות המזון ירדו הרבה יותר בקלות.

זכרו שכמה שהלכלוך יותר "טרי", ככה יותר קל לנקות אותו.
לכן, כשאתם משאירים כלים מלוכלכים למועד מאוחר יותר, פעולת הניקוי הופכת להיות הרבה יותר מפרכת, משום ששאריות המזון הופכות לנוקשות.

ונכון, לפעמים כולנו ממהרים ולא מספיקים לנקות את הכיריים או התנור, וזה בסדר 🙂 מסיר שומנים וסקוץ' מעולים, עומדים לצידכם גם בימים הקשים.

פנטולה כלי מטבח