כלים למטבח שנמצאים בשימוש אצל שירותי קייטרינג מקצועי

בכל אירוע מכובד יש משקל וחשיבות לנושא האוכל. באירועים גדולים ונחשבים מזמינים אוכל אותו מכינים מומחים לקייטרינג, וכל מפיק או בעל אירוע מזמין את הקייטרינג המתאים ביותר לצרכיו. הבחירה נקבעת על פי גודל האירוע, כמות והרכב המוזמנים, שעות ומקום האירוח, סוג וחשיבות האירוע ועוד. בישראל מקובל להזמין קייטרינג על בסיס חלבי או בשרי, ולרוב, אין מערבים בין השניים בגלל הרכב המוזמנים ובגלל הרצון שלא לפגוע ברגשות הציבור הדתי. בעלי קייטרינג רבים נמנעים מלערב בשר וחלב בגלל רצונם לקבל הכשר של המוסדות הדתיים. הכנות לאירוע כוללות בחירת תפריט מתאים, בחירת מועד והכנת האוכל לקראת המועד.

הבדלים בסוג הציוד

כל קייטרינג משתמש בכלים למטבח מגוונים להכנת האוכל, לאחסונו, להגשתו ועוד. ההבדל ביניהם לבין מטבחים ביתיים היא בסוג הציוד. בקייטרינג יש צורך להכין כמויות אוכל גדולות בזמן קצר, כך שגודל ועוצמת העבודה יהיו שונים וגדולים בהרבה. לדוגמא: יהיה צורך בתנורים גדולים בעלי תפוקת חום גבוהה מהרגיל אשר ניתן להכניס אליהם מגשים מרובים, בנוסף, בפלטות לצריבה ולבישול מהיר, במדיחי כלים בעלי נפח גדול במיוחד ועוד. כל אלו נועדו, לבישול מהיר, לקיצור זמני ההמתנה, לניקיון זריז של כלים, להגשת כמות גדולה של מנות לסועדים רבים בזמן קצר וכדומה. מכשירים אלו הינם יקרים יותר מאשר הסטנדארטיים שנועדו לבתים פרטיים, אבל בלעדי תפוקת עבודתם הרבה לא יהיה ניתן להתנהל כהלכה.

כלים שונים להכנת מזון

כלים להכנת אוכל הינם: מחבתות, סירים, קלחות, טג'ינים, צפחות ומשטחי חיתוך אחרים, סכינים, שפכטלים, פלטות להרמה, כפות ספגטי, כפות להרמת דגים, כפות ערבוב, מזלגות בשר, כפות סינון, כפות דייסה, מצקות לרטבים, מסננות קונוס, מסננות רשת, כפות סינון מרובעות, כפות למריחת חומוס, מרדות לעוגות, מייבשי חסה, מטחנות בשר, מכונות לטחינת אגוזים, גבינות ומוצרים אחרים, מעבדי מזון, קולפי תפוחי אדמה, מיקסרים, מכונות להכנת פסטה, מכונות להתפחה, מכונות יוגורט, פורסות לחם, תבניות, גלגלי פיצות, ועוד. כלים להגשה הינם: צלחות הגשה מרובעות ועגולות, פלטות קמורות, קערות, קעריות, פלטות הגשה. מרקיות ועוד.

כלי חלוקה הינם: תרוודים, כפות טיגון וחלוקה, כפות סלט, מלקחיים להגשה, מלקחיים להרמה, מלקחיים לגריל ועוד. פריטים נוספים שיש צורך בהם על השולחנות הינן מלחיות, כלים לקיסמים שיניים, מתקנים למפיות ועוד. כלי אחסון שונים הינם: סלי וארגזי רשת, ארגזים תעשייתיים, כלי אחסון עגולים מלבניים, מרובעים ואחרים, טמפורנטים לתבניות, מגשים, מיכלים, צידניות, צנצנות, עגלות למיכלים ולפחי אשפה וכדומה. כלים למטבח לשימושים אחרים הינם: תנורי אפייה ופיצה, צ'יפסרים, כיריים, מיקרוגלים, בלנדרים מקפיאים ומקררים, מתקני חימום דלפקיים, שולחנות עבודה וכדומה. כל הכלים הללו יכולים להגיע במפרט מגוון. שירותי קייטרינג המכינים מזונות חלביים ובשריים יצטיידו בשני סטים שונים ולא יערבבו ביניהם בעת הכנת המזון. ניתן למתג מקצת מהכלים הנחשפים לקהל ובכלל זה, כלי הגשה, צלחות כוסות וכדומה.